fredag 28 november 2008

Hellre rövare i Polen än en polare i röven?


Tydligen finns det katolska grupperingar i Polen som uppmanar till bojkott av IKEA tack vare en bild på ett homosexuellt par med budskapet att familjelivet förändras.

Suck.

Jag säger som jag alltid säger i fallet homosexuella och kristendom, om inte Jesus bemödade sig med att uttala sig om saken, varför ska vi, hans betydligt mindre gudfruktiga efterföljare hålla på att bråka om det?

Läs artikeln här

2 kommentarer:

Anonym sa...

Suck själv... Att läsa tidningar är en sak, att tro på allt som står där är en annan, trots att man skulle kunna förvänta sig lite kritiskt tänkande av vuxna (?) människor.
SvD kommenterar vad en högerextremistisk falang uppmanar polacker till, men glömmer att redovisa för vilka kommentarer detta fått i själva Polen, i Polens ledande tidningar. Låt mig bara nämna två artikeltitlar: Karikatyr av toleransen och Man har hittat gaypar bakom en IKEA-garderob. Jag har det försprånget att jag kan polska så jag kan läsa även artiklarna, and believe me, inte många polacker tar Frondas uppmaninig på allvar.
Hälsningar

JohanEmanuelLundin sa...

Visst kan man förvänta sig källkritik, men i det här fallet är din kritik faktiskt helt ofogad.

Jag har inte skrivit något som kan uppfattas som att jag menar att dessa tankar är representativa för en polsk majoritet. Jag konstaterar att det FINNS grupper som skrämmande åsikter om homosexualitet och att det sker i kristi namn. Det är DETTA jag suckar åt, förekomsten av dessa ofogade åsikter.
Jag har som sagt aldrig sagt att det skulle röra sig om en polsk majoritet, bara att det finns grupper med dessa värderingar, det kan inte ens du, Anonym, sätta dig mot.

I övrigt, tack för upplysningarna från Polsk media.